На церемония в зала Съвременност“ на Културно-информационен център Безистен“  бяха

...
На церемония в зала Съвременност“ на Културно-информационен център Безистен“  бяха
Коментари Харесай

Над осемдесет спортисти и треньори бяха наградени в Ямбол, спортист номер едно е каратистът Кристиян Дойчев

На гала в зала „ Съвременност “ на Културно-информационен център „ Безистен “  бяха връчени премиите за достижения в спорта, според Правилника за премиите и оценките на община Ямбол, оценките на най-малките първенци, на учителите по физическо образование, на треньор на годината и тим на годината, както и премиите „ Спортист на годината “.

Съгласно Правилника за премиите и оценките на община Ямбол, награди за достижения в спорта се връчват годишно на изявени треньори, заслужили деятели на спорта, ветерани, по случай кръгли годишнини – еднократно за спортната им кариера, на състезатели, извоювали призови места от олимпийски, международни, европейски, балкански и държавни шампионати. Предложенията могат да се вършат от спортните клубове, представители на локалната власт, както и други организации, имащи отношение към спорта. Носителите на премиите за достижения в спорта се дефинират от профилирана комисия към община Ямбол.

Председателят на профилираната комисия Енчо Керязов, заместник-кмет на община Ямбол, излезе на сцената, с цел да връчи премиите за достижения в спорта.

 С оценките бяха удостоени:
състезателите от Баскетболен клуб „ Тунджа “ Андон Вачев, Георги Герганов и Петър Петров, Стойо Чолаков – треньор;боксьорите от Боксов клуб „ Димов боксинг “ Александър Борев, Атанас Ангелов, Василена Христова, Ефросина Огнянова, Кристина Андонова с треньор Ангел Димов;брейкърът Галин Иванов и неговият треньор Валери Димитров от Спортен брейк клуб „ Пластик деформейшън скуад “;боксьорът Явор Мийремов и неговият треньор Тодор Петров от Спортен клуб по бокс „ Ямбол “;представители на параолимпийските спортове от Спортен клуб „ Ямбол 21 “ и Спортен клуб на инвалидите „ Ямбол 99 “ – състезателите Анна Петрова, Хриса Георгиева, Зина Димитрова, Богдан Вълков /тандемно колоездене/, Петър Петров /хвърляне на копие/, Георги Киряков /вдигане на тежести/, Георги Митев /тенис на маса/ и треньорите Петя Петрова, Невена Ковачева, Стефан Петков, Иван Иванов, Надка Александрова /състезател и треньор/;каратистите Габриел Костов и Кристиян Дойчев от Клуб по карате киокушин „ Дойчев 2020 “ и техният треньор Георги Дойчев;каратистите от Спортен клуб „ Карате киокушинкай “ Теодора Младенова, Пресиана Младенова, Рая Танева, Михаела Петрова и Димитър Радев, Ананий Младенов – треньор;стрелците от Стрелкови клуб по спортна пукотевица „ Диана “ Димитър Тодоров, Димитър Събев, Мадлен Христова, Петко Митев и техният треньор Георги Стоянов;лекоатлетките от Клуб по лека атлетика „ Тунджа “ Полина Тодорова, Станимира Христова и треньорите Йордан Атанасов и Галина Атанасова;спортистите от Лекоатлетически клуб „ Радио 999 “ Ивайло Москов, Никола Караманолов, Панайот Панайотов, Пламен Драганов, както и тяхната треньорка Петранка Чамова;състезателят от Спортен клуб „ ММА Бушидо “ Радослав Жеков и неговият треньор Стефан Иванов;танцьорите от Клуб по спортни танци „ Тандем “ Ангел Свирков, Елена Калчева, Даниел Тонев, Моника Радичева и техният треньор Георги Найденов;състезателят от Спортен клуб по скокове на батут „ Енчо Керязов “ Калоян Ангелов и неговата треньорка Нина Недялкова;танцьорите от Клуб по спортни танци „ Ямбол “ Станимир Стоянов и Таня Йосифова и техният треньор Станьо Иванов.
Кметът на община Ямбол Валентин Ревански поздрави спортната общественост: „ За мен е наслаждение да бъдем дружно през днешния ден, с цел да разпознаваем най-хубавите спортисти и треньори на Ямбол. Това е изключително трогателен миг за всички нас.

Уважаеми заслужили майстори на спорта и треньори, позволете първо на Вас да благодаря за поддръжката, която оказвате на Вашите състезатели. Зад триумфите на всеки състезател постоянно стои един предан треньор! Всички ние виждаме и оценяваме големите старания, които полагате!

Скъпи спортисти, желая от сърце да Ви поздравя за Вашите оценки! Вярвам, че всяка последваща година те ще бъдат още по-големи и ще продължите да прославяте нашия град със своите спортни триумфи и гений! Искрено се гордеем с Вас! 

Благодарен съм на родителите Ви, че са Ваша опора! “

Кметът връчи награди на най-малките първенци – звезди на ямболския спорт, които със своите достижения заеха призови места през 2022 година:

–  състезателите по битка Марсела Георгиева /европейска медалистка в категория 39 кг – девойки U15/ и Петко Саракостов /държавен първенец в категория 53 кг – юноши/ от Спортен клуб битка и самбо – Ямбол, треньор – Михаил Михайлов;

–  Марая Стойкова, ММА войник от Спортен клуб „ ММА Бушидо “ /държавна шампионка в категория до 50 кг – момичета/ с треньор Стефан Иванов;

– Адриана Михалева /европейска шампионка в категория до 40 кг, девойки 10-11 години, в ката и бронзова медалистка в кумите на Европейско състезание по карате киокушин в Испания/, Мартин Христов /европейски първенец в категория до 65 кг, момчета 14-15 години, в кумите на Европейско състезание по карате киокушин в Испания/, Иван Костов /европейски първенец в категория до 55 кг, момчета 12 – 13 година, в кумите на Европейско състезание по карате киокушин в Испания/, Ивеслав Маринов /сребърен медалист в категория до 35 кг, момчета 10-11 години, в кумите на Европейско състезание по карате киокушин Испания/ от Спортен карате клуб „ Киокушин-Ямбол “, треньор – сенсей Георги Георгиев.

Валентин Ревански награди и десетте най-хубави ямболски спортисти, избрани от локалните публицисти в петдесет и първото издание на Анкетата „ 10-те най–добри спортисти ”, в която бяха включени 18 състезатели, номинирани от спортните клубове, разрастващи активност на територията на общината през 2022 година

Номинациите завършиха на 15 декември. След обработката на резултатите Общинската експертна комисия за физическата интензивност, физическото образование, спорт и спортно-туристическа активност в Община Ямбол разгласи десетте най-хубави спортисти на община Ямбол за 2022 година, треньор на годината и преподавател по физическо образование и спорт.

За преподавател на годината номер 1 по физическо образование и спорт беше отличен Добромир Араванов от Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „ Кольо Фичето “.

Добринка Чолакова от Природо-математическа гимназия „ Атанас Радев “ беше наградена за дългогодишна, високопрофесионална активност в системата на физическото образование и спорта.

Петрана Чамова, дългогодишна треньорка по лека атлетика в Лекоатлетически клуб „ Радио 999 ”.  беше удостоена с премията за треньор на годината в община Ямбол.

Общинската експертна комисия за физическа интензивност, физическо образование, спортна и спортно-туристическа активност дефинира за тим на годината Баскетболен клуб „ Тунджа “, тим юноши U19 – държавни първенци за 2022 година, чийто треньор е Стойо Чолаков.

Кметът връчи премиите на десетте най-хубави спортисти на Ямбол за 2022 година. За състезател номер едно беше избран заслужилият занаятчия на спорта Кристиян Дойчев от Клуб по карате киокушин „ Дойчев 2020 “, европейски първенец и сребърен медалист от Световното състезание по карате киокушинкай при мъжете в категория до 90 кг. Негов треньор е брат му сенсей Георги Дойчев.

На второ място в анкетата е Никола Караманолов от Лекоатлетически клуб „ Радио 999 “, който е народен играч, притежател на два сребърни медала на скок на дължина и на Балкански шампионат – два сребърни медала на скок на дължина и на 4х100 метра от Балкански шампионат, два  златни медала на 4х400 метра  в зала  и навън от Държавен шампионат. Караманолов е сребърен медалист на 100 метра безпрепятствено тичане, притежател на два сребърни медала на скок на дължина в зала и навън, Той е и бронзов медалист на 60 метра безпрепятствено тичане при юноши старша възраст. Негов треньор е Петрана Чамова.

На трета позиция в анкетата е класиран Георги Герганов от Баскетболен клуб „ Тунджа “ – народен играч при младежите, участник на Европейското състезание през 2022 година, държавен първенец с юношеския тим на Ямбол през 2022. Обявен за най-хубав бранител. Основен състезател в мъжкия тим за сезон 2022-2023. Негов треньор е Стойо Чолаков.

Спортист номер четири в класацията е Полина Тодорова от Клуб по лека атлетика „ Тунджа “, тренирана от з. т. Йордан Атанасов. Тя е национална състезателка, носителка на сребърни медали от Държавния шампионат по лека атлетика на 800 метра в зала и на 800 метра навън, бронзова медалистка на 400 метра в зала, дами.

На пето място в анкетата е класиран  Пламен Драганов от Лекоатлетически клуб „ Радио 999 “. Той е народен играч, притежател на златни медали на 4х400 метра в зала и на 4х400 метра навън от Държавното състезание, както и на сребърни медали на 800 метра в зала и на 800 метра навън, мъже. Негов треньор е Петрана Чамова.

Шестата позиция в класирането е за Димитър Тодоров от Стрелкови клуб „ Диана “. Той е народен играч, държавен първенец по спортна пукотевица с револвер на 10 метра, републикански първенец – бърза пукотевица 2х30 с револвер на 25 метра, републикански първенец с револвер – 60 изстрела на 50 метра, златен орден на Държавно състезание револвер 10 метра – микс, сребърен медалист с револвер – 10 метра на интернационалните шампионати „ Валтер къп “, „ Гран При Нови Сад “ и „ Гран При Смедерево “ – Сърбия, юноши старша възраст. Негов треньор е Георги Стоянов.

На седмо място в анкетата „ Спортист на годината “ е класирана Кристина Андонова от Боксов клуб „ Димов Боксинг “ – републиканска вицешампионка на Държавното състезание по бокс до 57 кг, носителка на бронзов орден до 60 кг, дами. Треньорът ѝ е Ангел Димов.

На осма позиция е класиран Габриел Костов от Клуб по карате киокушин „ Дойчев 2020 “, държавен първенец по киокушин карате в категория +75 кг, юноши старша възраст. Той тренира при з. м. с. сенсей Георги Дойчев.

Деветото място е за Даниел Тонев и Моника Радичева от  Клуб по спортни танци „ Тандем “ – сребърни медалисти от Държавното състезание по спортни танци, юноши старша възраст. Техни треньори са Георги Найденов и Станьо Иванов.

На десетата позиция в анкетата е Ефросина Огнянова от Боксов клуб „ Димов Боксинг “ – вицешампионка на Държавното състезание по бокс до 48 кг, бронзова медалистка в категория до 46 кг, носителка на сребърен орден на „ Купа България “ в категория до 48 кг, девойки старша възраст. Тя тренира при Ангел Димов.

За празничното въодушевление способстваха осъществяванията на децата от Хорова школа „ Професор Георги Димитров “, надарените млади дами с музикален началник Мария Ангелова от школата поп и джаз пеене към НЧ „ Съгласие – 1862 “ – Мартина Атанасова, Моника Калчева, Иванина Нанева и Патрисия Симеонова, както и дуета Пламена Комитова и Николай Георгиев с музикален началник Донка Мавродиева.

Церемонията приключи с обща фотография на наградените с кмета на община Ямбол Валентин Ревански, с ръководителя на Общински съвет-Ямбол Антон Шиков и със заместник-кметовете Енчо Керязов и Васил Александров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР